måndag 16 november 2015

Problem med trycket


Som ni tidigare har läst så har jag haft problem med blodtrycket och man gjorde en 24-timmars övervakning. Man tar alltså tryck flera gånger i timmen, dygnet runt sedan räknar man ut ett snittryck för hela dygnet. Som jag hade anat (jag kollade på resultatet) så var trycket inte alls vad jag borde ha och läkaren ringde ganska snabbt upp mig, trots att hon hade ledigt. Jag lämnade in apparaten på morgonen och läkarn ringde på eftermiddagen samma dag. Mitt snitt tryck hade legat på 160/116 om jag inte missminner mig alldeles, detta visar alltså att trycket är högt när jag vilar/sover.
Så läkaren och jag bokade in första lediga tid till henne för ett möte (nu på fredag) för att göra en "basutredning" med prover som tas för alla som har högt blodtryck, läkaren muttrade om att jag har lika högt blodtryck som en person i 60års åldern fast jag nyss fyllt 30. Min puls hade också legat väldigt högt under dygnet med apparaten.  Jo jag har upplevt att tryck och blodtryck varit högt och det är allt annat än en behaglig upplevelse, speciellt när pulsen drar upp över 200slag/min.

Såå maken och jag pratade ihop oss om att investera i en pulsklocka för att snabbt kunna få svar på hur jag ligger till pulsmässigt.

Så nu är den på plats och ska hålla koll på mig under dygnet...
Antal steg jag gått, inte så uppmuntrande siffror men ey, de är inte noll iallafall. Ska bli kul om den kan läsa av när man tar sig fram i rulle...
Pulsen ligger för en gångs skull under 100, första gången på evigheter faktiskt 

Antalet kilometer jag förflyttat mig under dygnet, deppigt här också...
Sist men inte minst, antalet calorier som jag har förbränt. Den ska dessutom registrera hur jag sover om nätterna, vilken ska bli oerhört intressant att se om min upplevelse av sömnen stämmer med vad klockan säger...
Igår var vi på föreläsning via mammapappalam och växlade erfarenheter med andra föräldrar i rullstol. Det var väldigt roligt trots att just denna kväll var fokus på spädbarn och de som rör det praktiska, ex speciell spjälsäng och skötbord. Kan varmt rekommendera er att gå in på länken och läsa lite :)


Imorgon ska vi ( jag och maken) ha en heldag inne i stora staden. På förmiddagen ska vi vara på BUP med älskade B2, vi (jag och maken) anser att vi måste få ordning på hans (icke) sömn, jag anser att det är prio ett för att undersöka om han blir harmonisk igen och jag vet att jag har dr Ronge med mig på det området. Sen när vi fått ordning på sömnen och han fortfarande inte mår bra kan vi diskutera en ev höjning av adhd-medicinen. Vi hade provat ett läkemedel  som nästan agerar som kroppens eget sömnhormon men gav inget vidare resultat, så nu vill jag få testa den medicin som är precis som kroppens eget hormon. Det är tydligen en väldig skillnad på dessa två läkemedel, så det är mitt huvudargument imorgon och ska "vifta" med läkaranteckningarna från Ronge.

Efter lunch ska jag och maken på rullstolsutprovning eller behovsbedömning... Vi vet inte riktigt vad detta ska sluta och de ger mig faktiskt lite ont i magen, jag och de som jobbar där är ju inte helt överens! Nojjar väldigt och är grymt tacksam över min AT som inte står tyst och accepterar allt utan som inte är rädd att argumentera för min sak och mina behov.. Jag är så nöjd att jag fått henne som At!

Nu ska jag krypa ner under värmefilteb igen... Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar