torsdag 12 november 2015

Kränkning från Eds förbundet

Att bli kränkt... 

Vad tänker du då? Vad innebär ordet kränkt för dig? 

Man kan bli kränkt på många olika sätt och det finns nog ingen som aldrig varit utsatt för det. Vissa kränkningar kan man lätt "borsta av sig" andra sätter djupa spår. 

För mig är de värsta kränkningara de som många av mina vänner med Eds utsätts för. 
Att bli ifrågasatta, att få höra "ryck upp dig" eller " du behöver röra på dig mer " osv osv. Det finns folk som försöker säga detta i all välmening och de är en helt annan sak. Men de innebär också att man "viftar bort" och förminskar den kamp som vi slåss varje dag.

Sen finns de en grövre kränkning.... 

Den kränkning som förbundet, vårt eget förbund utsätter oss för! Att de inte kämpar FÖR oss utan EMOT oss. Att all fokus hamnar på att förhindra en akut förändring som skulle innebära något bra för oss med Eds! Att de kämpar sig kvar med näbbar och klor för att behålla sin "status" och inte bryr sig om vad de innebär för medlemmarna.

Förbundet bryr sig inte längre om att sprida kunskap om denna "ovanliga" diagnos ( jag tror den är vanlig men under diagnostiserad), allt som är viktigt är att tysta kritik och sitta kvar. Förbundet skickar visserligen ut information till sina nya medlemmar (ibland och inte till alla) men att informationen är urgammal och förlegad är oviktigt. Att de skämmer ut sig nationellt och internationellt i vården är inte heller något de bryr sig om...

De fortsätter att kränka oss, de som till och med själva har diagnosen! De om några borde veta bättre men är så förblindade av makt att inget längre spelar någon roll...

" när människor med makt slutar lyssna på folk är det dags att byta ut dem!" -
Astrid Lindgren
De som själva slåss mot Eds, okunskap och oförstående. Vi sitter alla i samma båt, tillsammans skulle vi vara oerhört starka, rent av "farliga" 
Vi skulle kunna få till en sån förändring, sprida kunskapen och fördjupa den. Men istället måste vi slåss mot våra egna... Med energi som skulle kunna användas till så mycket roligare saker...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar