torsdag 14 januari 2016

Jag blir rik på bidrag

Så jag slipper jobba,vara lat och göra vad jag vill!

Dagens samhälle verkar tro att man vill vara hemma och inte jobba. Att bidraget är så fett att man helt enkelt tjänar på att vara sjukpensionär. FK jagar sina sökande med blåslampa för att hitta någon som faktiskt inte har rätt till sin ersättning. Man har till och med tagit sig rätten att 'Go undercover' på sjukhusavdelningarna för att hitta dessa fuskare. Snart står de nog med kikare i skogen ska ni se, man blir ju såååå rik på sjukersättning! Alla söker denna ersättning eftersom att det är ett såndant ekonomiskt uppsving, de är ett mirakel att det faktiskt finns folk som vill jobba när det blir en sådan ekonomisk trygghet!
Här lever vi minsann loppan på staten!

Nej just de, de var ju inte riktigt så i verkligheten... Lägsta nivå i FKs ersättningstabell, ni ser själva hur absurd tanken är att man blir rik, att man strävar efter att slippa jobba, att ekonomin bra eller ens vettig, det blir sannerligen inte en ekonomisk drömsituation.

Man får vända på varje krona, leva på sin partners lön (om man har tur att ha det). Ett sparkonto är ett luftslott och en ouppnåelig dröm för majoriteten av dem med lägsta nivån.

Tro mig! Jag skulle så gärna återgå till mitt jobb, få känna att jag kan uträtta något för någon annan! Jag saknar mitt arbete så jag har abstinens, sen att få en lön som "alla andra" och slippa känna att man inte bidrar till familjens ekonomi, det skulle vara så grymt härligt. Kunna spara ihop till den där resan,bilen, en ekonomisk buffert eller vad man skulle vilja lägga undan pengar till och faktiskt slippa ha ont i magen varje månads slut. Går vi runt nu? Räcker det till alla räkningar,mediciner och mat?

Vi har aldrig behövt vara hungriga och de är jag jätte tacksam över, vet att många har det som vardag i dagen Sverige
(och omvärld). 

Men när folk tror att vi trivs som sjukpensionärer och gör allt för att slippa ett arbete så har ni oerhört fel, många försöker/tvingas att kämpa i absurdum för att få jobba eller få beviljad sjukpension. De är absolut inte lätt att bli beviljad och där efter fortsätter kampen för att kunna ha en fungerande ekonomi.

Rik som ett troll? Nej då får ni kolla in hos de olika direktörerna i företagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar