tisdag 13 oktober 2015

Årsmötet närmar sig

Med stormsteg! Man blir uppriktigt sagt förbannad över hur inkompetent en styrelse kan vara! Tror nog aldrig jag varit med om liknande någonsin! 

Inlägget här under är kopierat från intebarasjuk.wordpress.com
Hoppas att länkarna fungerar!!! 

Läs och sprid informationen vidare
------------------------------------------------Bilaga 1- öppet brev
Bilaga 2 – Ingrid Annerstedts text

MOTION INFÖR DET EXTRA ÅRSMÖTET 7 NOVEMBER 2015

Den nuvarande styrelsen måste avgå och en ny styrelse väljas. 

Orsaken till detta är det öppna brevet som har föranlett kallelsen till det här extra årsmötet och som bifogas, bilaga 1, öppet brev. Förutom det som står i brevet så har det framkommit att styrelsen på eget bevåg, helt i strid med stadgarna och därmed överträtt sina befogenheter, har försökt att sparka en revisor och en suppleant som är valda av årsmötet och inte kan avsättas annat än av årsmötet, se bilaga 2 text från den avsatta suppleanten Ingrid Annerstedt.

Ort: Örebro
Datum: 20151012
Namn: Anna Lundberg
(Inskickat den 12 oktober 2015)

*  *  *  *  *  *  *  * SLUT *  *  *  *  *  *  *  *

Idag fick flera av oss Eds-bladet och det öppna brevet, kallelsen till årsmötet fanns i bladet. Inga motioner fanns i brevet och sista dagen för dem har inte löpt ut ännu (15 okt). Därför får ni denna motion inskickad den 12 oktober 2015 via bloggen istället.

Eds-bladet med kallelse till årsmötet och öppet brev. (Bild lånad med tillåtelse).

Eds-bladet med kallelse till årsmötet och öppet brev. (Bild lånad med tillåtelse).

Motionerna som Eds Riksförbund uppmanade oss att skickas in kommer inte att skickas ut till medlemmarna innan årsmötet 7 november. Ja vad ska man säga? Egentligen ska man inte ens skicka in motioner till ett extra årsmöte och att dom inte kommer låta oss behandla motionerna mer än att ev. diskutera dom står har vi redan fått klarhet i.
Det som ska behandlas ska stå i punkter på kallelsen. Allt som hamnar utanför det som står i kallelsen räcker det med en enda protest för att ogiltigförklara. Alltså fatta beslut om det går inte. Har man aldrig följt stadgarna tidigare så räkna med det nu!

Lusläser ni Eds-bladet finns det inga planer för styrelsen att avgå. Dom menar på fullt allvar att dom tror att dom har medlemmarnas förtroende?
Är det därför våra telefoner har gått varma idag och inkorgar har blivit fulla, bara för att folk vill meddela sig och tala om att dom backar upp styrelsen nu när dom nåtts av det öppna brevet för första gången? Inte riktigt därför.
Ju fler som får veta ju fler blir vi och det är väl helt i sin ordning. De som läste det öppna brevet först idag får det tufft att läsa ikapp samtidigt som jag tror att det öppna brevet egentligen räcker, det är illa nog även om det finns en del mer att ta del av. Men som sagt, lusläs Eds-bladet, ser du vad jag ser? Vi återkommer till det.

Gilla sidan: Vi som vill ha en förändring i Eds Riksförbund 2015.
Det är banne mig dags att folk tar ställning nu och ser till att sluta vara rädda för att ifrågasätta och vara kritiska. 61 gilla i skrivande stund, vi är närmare 900 medlemmar sägs det!

Gå med i gruppen: Vi som vill ha en förändring i Eds Riksförbund 2015 
Gå med och diskutera. Tystnadens tid är över! Vi är många som är av samma åsikter bara att vi är vana vid att bli tystade, det är slut med det nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar