lördag 25 juli 2015

Vi vaskar guld!

I början av sommaren dök det upp en annons på blocket om att vaska guld nere i tivedsskogarna. Eftersom att det är lagom lång resa för en dagsutflykt så bestämde vi att de var intressant att prova på.
Priset var oerhört bra så vi bokade in oss att göra det idag på fm.
En halv dag kostade 150kr/halvdag och vuxen. En heldag kostar det dubbla, 300/dag och vuxen. För vår familj gick det lös på 300kr.
På platsen möttes vi upp av guldBob med son. Vi fick höra historien om platsen, information om olika stenar man kan stöta på samt instruktioner hur man vaskar.
Det fanns massor att göra för barnen när tålamodet tröt, pilkastning, tipspromenad, sandlåda och en kolarkoja. Där kunde man även sova kvar mot en liten kostnad, inne i kojan fanns bänkar, eldstad osv osv.
B1 var den som fick snabbt in tekniken medans vi vuxna hade lite svårare. B2 underhöll sig vid bäcken med guldbobs son. B3 knatade runt i skogen och smaskade blåbär. Vi hittade harsyra men ingen av barnen gillade det särskilt mycket.
B1 fick nog ihop mest men guld, till hans glädje:

Men det som var de bästa (nästan) var att man tog sig ner med bilen alldeles brevid och sen med freewheelet på rullen tog man sig lätt runt!!! 
Kan verkligen rekomendera mina rullande vänner att ta sig dit, de är ett minne för livet och sen guldet man hittar får man ta med sig hem...
Ett minne att leva på helt enkelt!
Så kolla in hans hemsida:
www.paydirt.se

Recensioner får barnen:
B1: väldigt rullstolsvänligt och massor av aktiviteter runt omkring.
B2: allt var roligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar