tisdag 14 juli 2015

Liten blir större

Vi skulle hämta upp B3 på dagis igår och detta var första dagis dagen efter KS.
När vi kom in så pratade vi lite med en i personalen där. Hen berättade att hen hade suttit vid B3s bord vid lunchen och skulle ta en medicin. B3 var frågvis och undrade vad de var. Hen hade förklarat och då svarade B3 att han också behövde medicin när han blöder för att han har fel på blödet;)
Barnen hade ställt frågor till B3 och han hade förklarat tydligt och pedagogiskt.
Personalen hade blivit mäkta imponerade över den kunskap han hade och sättet han hade förklarat för de andra barnen om hans sjukdom. 
Så trotts att vi inte förklarat något direkt för Emanuel mer än att han måste ta medicin när de blöder så har han snappat upp så oerhört mycket ändå!

Nu är det äntligen lite värme ute och då passar vi på att köra lite potträning. Han har inte varit så intresserad den senaste tiden så vi har tagit det lugnt med den biten.
Igår var han äntligen lite intresserad och gick utan blöjan nästan hela eftermiddagen och klarade av en tur till Apoteket och Ica utan olyckor. Idag på eftermiddagen så var han utan en stund igen och det sker framsteg helt klart.
Idag vid middagen så sa han plötsligt att han behövde gå på pottan, sprang i väg och gjorde en rejäl nummer två:) 
Mitt under middagen, de är inte dåligt!
Innan vi började hade jag köpt in övningskalsonger från poop, är inte så insatt men de är ett mellanting av kalsonger och tygblöjor, den suger upp lite grann 
Denna bild är lånad ifrån poops.se 
Men han vill inte ha dessa utan vill vara helt utan och de är ju så klart att han får det!

Så våran skrutt börjar bli större och vi njuter av alla framsteg som alla tre pojkarna gör.

Påtal om de större barnen så har B2 kommit hem från sitt kollo, där han varit de senaste två veckorna. Vi var ändå i krokarna där hans pappa bor så vi svängde in och tog en enorm kram. Oj vad jag saknat hans kramar:) alla mina tre barn tycker om att kramas och har egna sätt att kramas, helt unika och personliga kramar.

Vi har även köpt en mindre pendlarbil som drar mindre än vår stora. Denna lilla bilen kommer att används på resor när det räcker med en rullstol:)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar