söndag 29 mars 2015

Smärta i medierna!

Vet inte om du lagt märke till alla reklamer som cirkulerar i media om smärta?

Ena reklamen handlar om en katt som klagar över att det inte är en lugn stund sen matte upptäckte den där gelen. Och att nu mera så leker hon med barnbarnen varje dag och partar loss på kvällarna.

En annan reklam är en kvinna som kommenterar att hennes make inte hade kunnat dansa men "vips" så kan hade dansa både bugg och en till dans (minns inte namnet)

En tredje är en pappa som är ute på äventyr med barnen och plötsligt får huvudvärk. Men ta då denna tablett så mår du nästan genast bättre!

Ja ni förstår nog vad och vilka jag menar!
Men dessa olika reklamer får mig att fundera på budskapet...

Är smärta så "enkel" för de flesta? Att ta lite piller så försvinner den. Hur ofta är då den typen av smärta? Är det hälsosamt att trycka i sig tabletter i absurdum utan att ta reda på vad som orsakar smärtan?

Hur tänker läkarna när de ser dessa reklamsnuttar? Att folk inte har ordentligt ont? Ja men ta bara  xxmedicinen så ska du se att allt blir bra?

Jag tycker nästan att dessa reklamfilmer är ett indirekt hån mot oss med svåra och kronisk smärta, det ÄR inte så enkelt som det framställs! Om de flesta tror att det är så enkelt så kommer vi som är drabbade aldrig bli trovärdiga och lätt bli till åtlöje...
Då kommer det inte satsas på allvar för att hitta vettig smärtlindring, det kommer inte forskas så mycket på smärtproblematik som det borde!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar